HomeDe gemeenschap (community)De evenementenHoe kan ik een evenement organiseren?

5.4. Hoe kan ik een evenement organiseren?

Er bestaan meerdere opties die beschikbaar zijn op de pagina van je evenement:

- Beheer van het evenement.
In dit deel kun je de beperkingen voor de spelers die zich willen inschrijven configureren (minimum- en maximumniveau, alleen vrienden, rang, alleen spelers van je gilde, inschrijvingskosten, taal, maximum aantal deelnemers, enz.)
Je kunt er ook de instellingen voor het begin van het gevecht voor de spelers configureren (aantal Pillz en levenspunten, met of zonder toeval, deckformaat).

- De details aangeven.
In dit deel vermeld je de regels van het evenement, je hebt hier veel plaats om ze gedetailleerd uit te leggen.
Je kunt ook aangeven welke prijzen er verdeeld zullen worden.
Ten slotte kun je de beschrijving van het evenement en de begin- en einddata hier wijzigen.

- De naam van de fase aangeven.
- De berekeningsregels voor de punten aangeven.
- De regel voor de wedstrijden aangeven.
- De spelers en groepen bepalen.
Vervolgens kun je de spelers in de verschillende groepen indelen.
- De fase starten en de wedstrijden genereren.
- De prijzen verdelen.

Regels voor de berekening van de punten.

Je kunt regels voor het berekenen van de scores voor overwinningen, nederlagen, extra punten in geval van KO, punten voor resterende levenspunten, punten voor een groep, enz. configureren.

Let erop dat je geen tegenstrijdigheden instelt bij de regels voor berekening van de punten.

De aanduiding EXTRA betekent een toevoeging. Als je bij een overwinning 2 punten krijgt en "Extra: de tegenstander is KO", 4 punten, en je wint met KO, dan ontvang je dus 2 + 4 = 6 punten. We willen ook nog opmerken dat als de deelnemers per groep spelen, je dezelfde regels nogmaals moet toevoegen, maar dan in plaats van "per speler" "aan de groep" moet aangeven. Er is geen automatische toevoeging.